Massage

En massagebehandling mjukar upp spända och stela muskler i t.ex. nacke, axlar, rygg, armar och ben. Behandlingen hjälper även till att lindra många andra besvär från rörelseapparaten såsom spänningshuvudvärk, kontorsnacke, musarm, ischiasbesvär och ryggskott.

Vidare har massage en lugnande effekt på nervsystemet och verkar avslappnande och uppiggande för kropp och själ eftersom spänningar löses upp under behandling. Massage påskyndar läkning efter skada och hjälper till att förebygga muskelspänningar.

Många besvär i rörelseapparaten kan orsakas av stela och spända muskler. Genom att jobba på dessa muskler med olika massagegrepp och muskeltöjningar har massage också en viktig förebyggande funktion. Förutom massage och muskeltöjningar kan även triggerpunkter ingå i behandlingen. En triggerpunkt är en ömmande/smärtande punkt i muskeln som orsakar smärta och obehag, inte bara i sitt område, men även som projicerad smärta i en annan kroppsdel. Med tryck, massage och muskeltöjningar kan man bryta den onda smärtcirkel som dessa triggerpunkter skapar och återställa balans och smärtfrihet i kroppen.

Meny